Wiek a miłość

Pytanie na forumODP
Wiek a miłość
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2022-02-08 11:14:36
flagAktualizacja:2025-09-09 08:00:25
ID: 6581f02163b34

W wieku pięćdziesięciu lat zakochałem się w dziewczynie o dwadzieścia pięć lat młodszej. Ona i ja wiemy, że coś iskrzy miedzy nami, ale ona i ja mamy swoje własne rodziny. Zauroczenie z mojej strony jest bardzo duże i przypuszczam, że w niedługiej przyszłości może nastąpić zbliżenie i wylądujemy w łóżku. Iść na całość?

Porada

Rozważenie zaangażowania w nową relację, pomimo silnego zauroczenia, wymaga głębokiej refleksji nad konsekwencjami. Istniejące zobowiązania rodzinne obu stron stanowią poważną barierę, a potencjalne zbliżenie niesie ryzyko krzywdy dla wielu osób, w tym dzieci, jeśli takie są. Zanim podejmie się jakiekolwiek kroki, kluczowe jest zanalizowanie źródeł obecnego zauroczenia oraz szczera rozmowa z partnerami, jeśli decyzja o kontynuacji relacji miałaby nastąpić. Należy rozważyć długoterminowe skutki emocjonalne i społeczne, a także potencjalne zniszczenie istniejących więzi, co może prowadzić do cierpienia. Odpowiedzialność za własne szczęście nie powinna ignorować odpowiedzialności za innych, zwłaszcza tych, którzy są już związani.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close