Zdradziłam chłopaka

Pytanie na forumODP
Zdradziłam chłopaka
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-25 22:50:21
flagAktualizacja:2025-09-09 08:02:25

Pytanie użytkownika

Czuję się podle, zdradziłam swojego chłopaka...Nie mam z kim o tym pogadać, więc pisze tutaj... to była taka przelotna znajomość i tylko raz, jakoś totalnie mnie zamroczyło wtedy...nie wiem co mam teraz zrobić? Mam straszne wyrzuty sumienia, ale nie mogę powiedzieć Tomkowi o tym, bo wiem, że nie wybaczy mi tego...

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Poczucie winy po zdradzie to ogromny ciężar, lecz ukrywanie prawdy pogłębia cierpienie, niszcząc zaufanie. Zastanów się nad przyczynami tej chwili słabości, czy to impuls, czy sygnał o problemach w związku, introspekcja jest kluczowa. Rozważ szczerą rozmowę z Tomkiem, mimo obaw, prawda, choć bolesna, bywa drogą do uzdrowienia, do odzyskania spokoju. Zanim to zrobisz, poszukaj wsparcia u psychologa, który pomoże Ci przetworzyć emocje, przygotować się na konsekwencje, podjąć decyzję dla Twojego samopoczucia, dla wewnętrznej równowagi, zasługujesz na ulgę.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Poczucie winy po zdradzie to ogromny ciężar, lecz ukrywanie prawdy pogłębia cierpienie, niszcząc zaufanie. Zastanów się nad przyczynami tej chwili słabości, czy to impuls, czy sygnał o problemach w związku, introspekcja jest kluczowa. Rozważ szczerą rozmowę z Tomkiem, mimo obaw, prawda, choć bolesna, bywa drogą do uzdrowienia, do odzyskania spokoju. Zanim to zrobisz, poszukaj wsparcia u psychologa, który pomoże Ci przetworzyć emocje, przygotować się na konsekwencje, podjąć decyzję dla Twojego samopoczucia, dla wewnętrznej równowagi, zasługujesz na ulgę.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0