Żona chce wychodzić

Pytanie na forumODP
Żona chce wychodzić
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-08 23:34:52
flagAktualizacja:2025-09-09 08:02:25
ID: 6581f01f2868b

Co robić, jeśli moja żona chce ciągle gdzieś wychodzić? Jestem zmęczony po pracy, ona nie pracuje, ale przecież też ma dużo pracy z dziećmi i utrzymaniem domu. A jednak chciałaby iść a to do restauracji, a to do kina, ewentualnie na spacer we dwoje wieczorem. Nie chce mi się ruszać gdziekolwiek po pracy, a ona jest z tego powodu niezadowolona.

Porada

Rozwiązaniem problemu zmęczenia po pracy i potrzeby wychodzenia żony może być otwarta komunikacja, której celem jest zrozumienie wzajemnych potrzeb. Ważne jest, aby mąż wyraził swoje zmęczenie, a żona swoją potrzebę aktywności i spędzania czasu poza domem, być może w celu odprężenia od codziennych obowiązków związanych z dziećmi i domem. Można wypracować kompromis, planując wieczory w domu, które będą miały charakter randkowy, lub krótkie spacery, które nie wymagają dużego wysiłku. Ustalenie stałych dni na wyjścia, nawet rzadsze, może zaspokoić jej potrzebę, jednocześnie dając mężowi czas na regenerację. Kluczowe jest wzajemne wsparcie i akceptacja odmiennych potrzeb, co pozwoli na budowanie satysfakcjonującej relacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close