Związek z kolegą z pracy, czy to bezpieczne?

Pytanie na forumODP
Związek z kolegą z pracy, czy to bezpieczne?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-09-24 19:31:44
flagAktualizacja:2025-09-09 08:03:25
ID: 6581f01eb3b4f

Kolega z pracy zaprosił mnie ostatnio na kawę, nie ukrywam podobał mi się odkąd zaczęliśmy razem pracować, więc bardzo się ucieszyłam. W przyszłym tygodniu mamy iść do kina. Trochę tylko się boję, czy jest sens spotykać się z kimś, z kim pracujemy i widujemy się codziennie w biurze?

Porada

Rozważając związek z kolegą z pracy, należy priorytetowo ustalić jasne granice między sferą zawodową a prywatną, co jest kluczowe dla uniknięcia nieporozumień. Warto otwarcie porozmawiać z partnerem o potencjalnym wpływie relacji na pracę i wzajemny komfort, dbając o profesjonalizm. Konieczne jest zachowanie pełnej dyskrecji w biurze, unikając okazywania uczuć, aby nie wpływać negatywnie na atmosferę zespołu. Należy również sprawdzić regulaminy firmy dotyczące relacji pracowniczych, co pomoże uniknąć naruszenia zasad. Świadome podejście do tych kwestii zminimalizuje ryzyko, umożliwiając rozwój relacji bez uszczerbku dla kariery.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Bardzo niebezpieczne, bo jak coś się posypie to będziecie się widywać codziennie... czy byłoby Ci fajnie spotykać codziennie swojego EX? Jak sytuacja się jeszcze bardziej zaogni z takiego czy innego powodu to będziesz zmuszona zmienić pracę - chcesz tego?
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close