Aktywność teatralna dla młodzieży

Pytanie na forumODP
Aktywność teatralna dla młodzieży
forumForum » Pytania wychowawcze
flagData pytania:2022-02-17 01:15:24
flagAktualizacja:2025-09-09 08:19:04
ID: 6581f0218c6a5

Czy dobrym pomysłem będzie zapisanie mojej nastoletniej córki do kółka teatralnego? Nie ma ona żadnych innych zobowiązań tego typu, może, więc zająć się teatrem zwłaszcza, że to lubi. Nie wiem jednak, czy nie będzie to zbyt poważne w tym wieku i czy rówieśnicy nie będą wyśmiewać córki, że bierze udział w czymś takim.

Porada

Rozważając zapisanie córki do kółka teatralnego, należy wziąć pod uwagę jej zainteresowania, obecny brak zobowiązań, co stwarza przestrzeń na nowe aktywności, warto porozmawiać z córką o jej motywacjach, oczekiwaniach, aby ocenić jej entuzjazm, dojrzałość emocjonalną, istotne jest zbadanie atmosfery w kółku teatralnym, poznanie opinii innych uczestników, rodziców, aby ocenić ryzyko potencjalnych negatywnych reakcji rówieśników, można poszukać kółek teatralnych, które kładą nacisk na zabawę, rozwój osobisty, a nie tylko na profesjonalne występy, minimalizując presję, warto również pamiętać, że aktywność teatralna może pozytywnie wpłynąć na rozwój kreatywności, pewności siebie, umiejętności interpersonalnych córki, co może przeważyć ewentualne obawy.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close