Co kupić dwulatkowi na prezent?

Pytanie na forumODP
Co kupić dwulatkowi na prezent?
forumForum » Pytania zakupowe
flagData pytania:2021-10-19 12:29:59
flagAktualizacja:2025-09-09 08:31:26
Pytanie użytkownika

Mój chrześniak za dwa tygodnie będzie obchodził drugie urodziny. Nie wiem kompletnie co kupić mu na prezent. Czym takie maluchy się bawią? Czy klocki to dobry pomysł na prezent dla dwulatka? Rodzice nie chcą nic podpowiedzieć, mówią, że co kupię będzie ok. Jednak chciałabym, żeby dziecko było zadowolone i bawiło się prezentem, a nie rzuciło w kąt.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozważ zakup interaktywnej zabawki edukacyjnej, pobudzającej rozwój dziecka, klocki mogą być dobrym pomysłem, wybierz jednak te duże, bezpieczne dla dwulatka, sprawdź, czy zabawka posiada certyfikaty bezpieczeństwa, potwierdzające brak małych elementów, które dziecko mogłoby połknąć, książeczki z grubymi kartkami, pełne kolorowych ilustracji, to także świetny wybór, pomyśl o zestawie do rysowania, kredki dla maluchów są grube i łatwe do chwycenia, a mata do rysowania wodą to czysta zabawa bez bałaganu, mały pojazd, np. samochodzik lub traktor, zawsze sprawi radość, zwróć uwagę na materiał wykonania, najlepiej wybierz drewniane lub plastikowe, ale solidne zabawki, unikaj tych z ostrymi krawędziami, alternatywą jest miękka maskotka, pluszowy miś lub inny ulubiony zwierzak, ważne, aby prezent był dostosowany do wieku i bezpieczny.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozważ zakup interaktywnej zabawki edukacyjnej, pobudzającej rozwój dziecka, klocki mogą być dobrym pomysłem, wybierz jednak te duże, bezpieczne dla dwulatka, sprawdź, czy zabawka posiada certyfikaty bezpieczeństwa, potwierdzające brak małych elementów, które dziecko mogłoby połknąć, książeczki z grubymi kartkami, pełne kolorowych ilustracji, to także świetny wybór, pomyśl o zestawie do rysowania, kredki dla maluchów są grube i łatwe do chwycenia, a mata do rysowania wodą to czysta zabawa bez bałaganu, mały pojazd, np. samochodzik lub traktor, zawsze sprawi radość, zwróć uwagę na materiał wykonania, najlepiej wybierz drewniane lub plastikowe, ale solidne zabawki, unikaj tych z ostrymi krawędziami, alternatywą jest miękka maskotka, pluszowy miś lub inny ulubiony zwierzak, ważne, aby prezent był dostosowany do wieku i bezpieczny.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close