Boli mnie ucho, dlaczego?

forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
flag | Data pytania: | 2021-11-24 22:17:00 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:53:12 |
Odczuwam ból ucha. Trwa to już ponad tydzień, więc zaczynam się niepokoić. Nie boli jakoś mocno, ale prawie ciągle, najgorzej jest rano – czasami budzi mnie ten ból. Nie zauważyłem wycieku z ucha, ale mam wrażenie, że jest w środku mokre. Umówiłem się do lekarza, ale nie ma terminów dopiero za tydzień, jak mogę sobie doraźnie pomóc?
W związku z utrzymującym się od tygodnia bólem ucha, który nasila się rano i powoduje uczucie wilgoci w uchu, zaleca się doraźne stosowanie ciepłych, suchych okładów na ucho, można rozważyć delikatne środki przeciwbólowe dostępne bez recepty, takie jak paracetamol lub ibuprofen, ważne jest unikanie zamoczenia ucha podczas kąpieli, należy powstrzymać się od wkładania patyczków higienicznych do ucha, aby nie pogorszyć stanu zapalnego, w przypadku nasilenia bólu lub pojawienia się wycieku z ucha, konieczna jest pilna konsultacja lekarska, pomimo umówionej wizyty za tydzień, warto spróbować skonsultować się z lekarzem wcześniej, chociażby telefonicznie, aby omówić objawy i ewentualne dalsze kroki.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Tabletki na potencję » | |
library_books Wysoki próg bólu » | |
library_books Jałowa martwica pięty » |
|