Co na nadmierną potliwość?
| forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-24 22:17:26 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:00:22 |
Okropnie się pocę. Jest to niekomfortowe i nie wiem z czego wynika, nawet nie jest mi jakoś bardzo gorąco a już mam plamy pod pachami. Nie da się nic zrobić – wstydzę się nawet chodzić po ulicy. Nie mam żadnych innych dziwnych objawów, pocenie nasila się oczywiście latem, ale dokucza przez cały rok. Jak z tym walczyć???
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Proponuje się kompleksowe podejście do problemu nadmiernej potliwości. Należy pilnie skonsultować się z lekarzem, najlepiej dermatologiem, który zdiagnozuje przyczynę i zaproponuje spersonalizowany plan leczenia. Może on obejmować silniejsze antyperspiranty na receptę, zabiegi jonoforezy, iniekcje z toksyny botulinowej lub farmakoterapię, zależnie od nasilenia. Równolegle, warto stosować dostępne bez recepty preparaty z chlorkiem glinu, dbać o higienę i wybierać odzież z naturalnych, oddychających tkanin. Ograniczenie spożycia kofeiny, alkoholu i ostrych przypraw również bywa pomocne. Skuteczne rozwiązania są dostępne, znacząco poprawiając komfort życia.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Proponuje się kompleksowe podejście do problemu nadmiernej potliwości. Należy pilnie skonsultować się z lekarzem, najlepiej dermatologiem, który zdiagnozuje przyczynę i zaproponuje spersonalizowany plan leczenia. Może on obejmować silniejsze antyperspiranty na receptę, zabiegi jonoforezy, iniekcje z toksyny botulinowej lub farmakoterapię, zależnie od nasilenia. Równolegle, warto stosować dostępne bez recepty preparaty z chlorkiem glinu, dbać o higienę i wybierać odzież z naturalnych, oddychających tkanin. Ograniczenie spożycia kofeiny, alkoholu i ostrych przypraw również bywa pomocne. Skuteczne rozwiązania są dostępne, znacząco poprawiając komfort życia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Kosmetyki na zamówienie » | |
| library_books Jak pielęgnować skórę z AZS? » | |
| library_books Warkoczyki syntetyczne opinie » |
|