Niepokojące objawy po antybiotyku

forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
flag | Data pytania: | 2021-12-14 09:31:45 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 09:12:28 |
Dopadło mnie zapalenie zatok. Domowe sposoby przestały działać, dlatego poszłam do lekarza. Po badaniu, lekarz przepisał antybiotyk. Mam brać Clindamycin dwa razy dziennie. Jednak nie czuję się dobrze po zażyciu antybiotyku. Jest mi niedobrze, a dziś zaczęły boleć mnie bardzo nerki. Czy może to być efekt uboczny brania leku? Czy powinnam go odstawić?
Poważne objawy po antybiotyku, takie jak nudności oraz silny ból nerek, wymagają natychmiastowej konsultacji medycznej. Nie należy samodzielnie przerywać zażywania leku Clindamycin, ponieważ może to negatywnie wpłynąć na przebieg leczenia zapalenia zatok, a nagłe odstawienie antybiotyku bywa niebezpieczne. Należy pilnie skontaktować się z lekarzem, który przepisał antybiotyk, aby opisać wszystkie niepokojące symptomy. W przypadku nasilenia dolegliwości lub braku możliwości szybkiego kontaktu z lekarzem prowadzącym, wskazane jest skorzystanie z pomocy doraźnej lub wizyta na ostrym dyżurze. Ból nerek może świadczyć o poważnych komplikacjach, dlatego wymaga pilnej diagnostyki i profesjonalnej oceny medycznej.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Katar i łzawienie oczu » | |
library_books Jak wygląda wizyta u kardiologa? » | |
library_books Jadalne pyłki kwiatowe » |
|