Włosy na brzuchu u dziewczyny

Pytanie na forumODP
Włosy na brzuchu u dziewczyny
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-11-23 21:28:50
flagAktualizacja:2025-09-09 09:19:28
ID: 6581f02074680

Mam na brzuchu dość dużo widocznych włosów, denerwuje mnie to i trochę nie wiem czy to jest taka moja uroda, czy może to jest jakiś znak, że mam coś nie tak z hormonami?

Porada

Problem nadmiernego owłosienia na brzuchu u dziewczyny może wynikać z różnych przyczyn, warto rozważyć zarówno uwarunkowania genetyczne, jak i potencjalne zaburzenia hormonalne, konsultacja z lekarzem endokrynologiem jest wskazana, ponieważ specjalista oceni poziom hormonów, zleci odpowiednie badania diagnostyczne, co pozwoli wykluczyć lub potwierdzić ewentualne nieprawidłowości hormonalne, takie jak zespół policystycznych jajników lub nadczynność nadnerczy, w przypadku wykluczenia zaburzeń hormonalnych, można rozważyć metody depilacji, takie jak depilacja laserowa, woskowanie lub golenie, pamiętając o potencjalnych podrażnieniach skóry, ważne jest również zaakceptowanie swojego ciała i różnorodności, ponieważ owłosienie jest naturalną cechą wielu kobiet.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close