Kiedy warto porozmawiać o seksie?

Pytanie na forumODP
Kiedy warto porozmawiać o seksie?
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-10-25 17:55:24
flagAktualizacja:2025-09-09 04:32:11

Pytanie użytkownika

Jestem z chłopakiem od 2 miesięcy. Mamy po 19 lat. Jest to mój pierwszy poważny związek. Jeszcze nigdy z nikim nie spałam. Zastanawiam się, czy znając go 2 miesiące mogę mu zaufać na tyle, aby pójść z nim do łóżka. Czy 2 miesiące wystarczą, aby podjąć taką decyzję?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Kluczowe w podjęciu decyzji o intymności jest otwarta i szczera komunikacja z partnerem, pozwalająca na wyrażenie własnych obaw oraz oczekiwań, co buduje wzajemne zaufanie, niezbędne do komfortowego wkroczenia w sferę seksualną, niezależnie od stażu związku, ponieważ gotowość do zbliżenia jest indywidualna, zależy od poczucia bezpieczeństwa, wzajemnego zrozumienia, szacunku, a nie od upływu czasu, warto ustalić granice, upewnić się co do komfortu obu stron, pamiętając, że decyzja zawsze należy do ciebie, powinna wynikać z twojej wewnętrznej zgody, a nie presji.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Kluczowe w podjęciu decyzji o intymności jest otwarta i szczera komunikacja z partnerem, pozwalająca na wyrażenie własnych obaw oraz oczekiwań, co buduje wzajemne zaufanie, niezbędne do komfortowego wkroczenia w sferę seksualną, niezależnie od stażu związku, ponieważ gotowość do zbliżenia jest indywidualna, zależy od poczucia bezpieczeństwa, wzajemnego zrozumienia, szacunku, a nie od upływu czasu, warto ustalić granice, upewnić się co do komfortu obu stron, pamiętając, że decyzja zawsze należy do ciebie, powinna wynikać z twojej wewnętrznej zgody, a nie presji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0