Kiedy warto porozmawiać o seksie?

Pytanie na forumODP
Kiedy warto porozmawiać o seksie?
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-10-25 17:55:24
flagAktualizacja:2025-09-09 04:32:11
ID: 6581f01fd4d4e

Jestem z chłopakiem od 2 miesięcy. Mamy po 19 lat. Jest to mój pierwszy poważny związek. Jeszcze nigdy z nikim nie spałam. Zastanawiam się, czy znając go 2 miesiące mogę mu zaufać na tyle, aby pójść z nim do łóżka. Czy 2 miesiące wystarczą, aby podjąć taką decyzję?

Porada

Kluczowe w podjęciu decyzji o intymności jest otwarta i szczera komunikacja z partnerem, pozwalająca na wyrażenie własnych obaw oraz oczekiwań, co buduje wzajemne zaufanie, niezbędne do komfortowego wkroczenia w sferę seksualną, niezależnie od stażu związku, ponieważ gotowość do zbliżenia jest indywidualna, zależy od poczucia bezpieczeństwa, wzajemnego zrozumienia, szacunku, a nie od upływu czasu, warto ustalić granice, upewnić się co do komfortu obu stron, pamiętając, że decyzja zawsze należy do ciebie, powinna wynikać z twojej wewnętrznej zgody, a nie presji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close