Jak smażyć na patelni bez tłuszczu?

forum | Forum » Pytania kulinarne | |
flag | Data pytania: | 2021-10-13 10:05:06 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:35:45 |
Chciałabym, aby dieta mojej rodziny była bardziej zdrowa. Ciężko nam zrezygnować ze smażonych dań. Chciałabym zacząć smażyć bez tłuszczu. Nie wiem tylko jaką patelnię wybrać. Czy zwykła żeliwna patelnia będzie odpowiednia? Czy dania nie przypalą się na niej. Czy bez tłuszczu można smażyć na przykład kotlety lub schabowe? Podpowiedzcie jak smażyć.
Rozwiązaniem jest wybór wysokiej jakości patelni z powłoką nieprzywierającą, na przykład ceramiczną lub granitową, ponieważ smażenie bez tłuszczu na patelni żeliwnej, choć możliwe, wymaga dużego doświadczenia. Aby uniknąć przypalania potraw, kluczowe jest utrzymywanie średniej temperatury oraz stała kontrola procesu smażenia, można również podlać danie niewielką ilością wody. W przypadku dań panierowanych, takich jak kotlety schabowe, lepszym rozwiązaniem będzie pieczenie w piekarniku dla uzyskania chrupkości.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Trudno ubić pianę » | |
library_books Co zrobić z dużej ilości śliwek? » | |
library_books Kanapki na krakersach » |
|