Jak prać wełnę?

Pytanie na forumODP
Jak prać wełnę?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-01 20:21:08
flagAktualizacja:2025-09-09 06:26:54

Pytanie użytkownika

Kupiłam dwa wełniane swetry na zimę, kto mi powie jak powinno się je prać, tak żeby nie zbiegły się w praniu?Są cudne, więc nie chce ich zniszczyć żeby długo mi służyły :D

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Proponujemy prać wełniane swetry ręcznie w chłodnej wodzie o temperaturze do trzydziestu stopni Celsjusza, używając specjalnych, delikatnych płynów do prania wełny. Alternatywnie można wybrać program do tkanin delikatnych w pralce, koniecznie z wyłączonym wirowaniem lub ustawionym na najniższe obroty, aby uniknąć sfilcowania materiału. Po zakończeniu prania należy delikatnie odcisnąć nadmiar wody bez wykręcania, a następnie suszyć odzież wyłącznie na płasko, na przykład na ręczniku, z dala od słońca i kaloryferów.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Proponujemy prać wełniane swetry ręcznie w chłodnej wodzie o temperaturze do trzydziestu stopni Celsjusza, używając specjalnych, delikatnych płynów do prania wełny. Alternatywnie można wybrać program do tkanin delikatnych w pralce, koniecznie z wyłączonym wirowaniem lub ustawionym na najniższe obroty, aby uniknąć sfilcowania materiału. Po zakończeniu prania należy delikatnie odcisnąć nadmiar wody bez wykręcania, a następnie suszyć odzież wyłącznie na płasko, na przykład na ręczniku, z dala od słońca i kaloryferów.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0