Jak udowodnić zdradę?

Pytanie na forumODP
Jak udowodnić zdradę?
forumForum » Pytania prawnicze
flagData pytania:2021-09-22 17:30:49
flagAktualizacja:2025-09-09 07:10:22
ID: 6581f01e9d014

Od pewnego czasu mam podejrzenia, że mąż mnie zdradza. Niestety nie mam mu tego jak udowodnić. Jakie najlepsze dowody będą w sądzie, żebym mogła mu udowodnić jego niewierność i uzyskała rozwód z orzekaniem o jego winie?

Porada

Udowodnienie zdrady w sądzie, dla rozwodu z orzeczeniem o winie, wymaga zgromadzenia przekonujących, legalnych dowodów. Najskuteczniejsze są zeznania bezpośrednich świadków niewierności. Istotne mogą być także dokumenty, takie jak rachunki hotelowe, bilingi telefoniczne, wiadomości tekstowe, zdjęcia, czy nagrania, lecz ich pozyskanie musi być legalne, by sąd je zaakceptował i nie naruszyło prywatności. Raporty detektywa to silny dowód. Kluczowa jest konsultacja z prawnikiem rodzinnym, który oceni materiały, doradzi strategię i wskaże metody prezentacji dowodów, zapewniając ich dopuszczalność dla sukcesu sprawy.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Każda sprawa jest inna, w jednym wypadku wystarczy kilka zdjęć w innym nagrania foto-video. Samej będzie Ci ciężko taki materiał zdobyć, a zatrudnienie do tego znajomych niestety będzie nielegalne i będzie zarówno Tobie jak i Twoim znajomym grozić odpowiedzialność karna. Polecam wynająć prywatnego detektywa, detektywi są uprawnieni ustawo do zbierania dowodów, które następnie można będzie w sądzie wykorzystać legalnie. Dodatkowo wiarygodność detektywa będzie dużo większa niż bliskich Ci osób.
Ocena: 7
A jest sens udowadniać mu to?
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close