Mam straszne bóle głowy przez migreny, co może pomóc?

Pytanie na forumODP
Mam straszne bóle głowy przez migreny, co może pomóc?
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-09-22 19:18:04
flagAktualizacja:2025-09-09 09:10:27
ID: 6581f01e9d2c0

Od jakiegoś czasu mam straszne bóle głowy spowodowane migreną, jestem wtedy totalnie nie do życia, mam mdłości, kiedy czuję zbliżający się atak po prostu chce mi się płakać: (Czy mogę jakoś złagodzić te objawy?

Porada

W celu złagodzenia objawów migreny, warto skonsultować się z lekarzem neurologiem, który może zdiagnozować przyczynę bóli, przeprowadzić szczegółowy wywiad, zlecić badania, wykluczyć inne schorzenia, ponadto lekarz może zaproponować leczenie farmakologiczne, dostosowane do indywidualnych potrzeb pacjenta, obejmujące leki przeciwbólowe, tryptany, leki profilaktyczne, ważne jest również prowadzenie dzienniczka migren, notowanie czynników wywołujących ataki, takich jak stres, dieta, zmiany pogody, sen, pomocne mogą być techniki relaksacyjne, medytacja, joga, unikanie czynników wyzwalających migrenę, dbanie o regularny tryb życia, odpowiednią ilość snu, nawodnienie, zdrową dietę, można rozważyć także alternatywne metody leczenia, akupunkturę, masaże, fizjoterapię, jednak zawsze należy skonsultować je z lekarzem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close