Jakiego specjalistę polecacie?

Pytanie na forumODP
Jakiego specjalistę polecacie?
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-13 16:45:35
flagAktualizacja:2025-09-09 07:22:23
ID: 6581f01f4e2c3

Szukam dobrego psychologa w Krakowie. Zauważyłam, że moje dziecko w ostatnim czasie ma obniżony nastrój, gorzej się uczy, rzadko ma chęć, aby wyjść z pokoju. Chciałabym skonsultować to z psychologiem. Boję się, że moje dziecko ma depresję.

Porada

Proponowanym rozwiązaniem jest niezwłoczne umówienie konsultacji u psychologa specjalizującego się w pracy z dziećmi i młodzieżą, co pozwoli na profesjonalną ocenę stanu psychicznego dziecka oraz weryfikację podejrzenia depresji w bezpiecznych warunkach. Specjalista po przeprowadzeniu wywiadu i diagnozy będzie mógł zaproponować najskuteczniejszą formę pomocy, która może obejmować terapię indywidualną, wsparcie systemowe dla całej rodziny lub współpracę ze szkołą. Podjęcie tych kroków jest kluczowe dla zrozumienia przyczyn trudności oraz dla wdrożenia działań wspierających powrót dziecka do równowagi emocjonalnej i poprawy jego codziennego funkcjonowania.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close