Mąż nie je od tygodnia

Pytanie na forumODP
Mąż nie je od tygodnia
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-25 16:08:00
flagAktualizacja:2025-09-09 07:23:14
ID: 6581f01fcbb44

Martwię się. Zwykle mąż ma apetyt za nas dwoje, ale od tygodnia unika jedzenia. Jak mu podam, to coś tam zje, ale ciągle mówi, że nie jest głodny. Jest jakiś nieswój. Pytałam, co się stało, ale nie chce mi powiedzieć. Co mam zrobić?

Porada

Zaniepokojenie brakiem apetytu u męża jest zrozumiałe, warto podjąć kroki, aby zrozumieć jego przyczynę, delikatnie, ale stanowczo spróbuj ponownie porozmawiać z mężem, zachęcając go do otwartego wyrażenia swoich uczuć i obaw, okaż mu empatię i zapewnij, że jesteś gotowa go wysłuchać bez oceniania, jeśli rozmowa nie przyniesie efektów, rozważ konsultację z lekarzem pierwszego kontaktu, aby wykluczyć ewentualne problemy zdrowotne, brak apetytu może być objawem różnych schorzeń, w przypadku utrzymującego się problemu i braku poprawy, warto skonsultować się z psychologiem lub terapeutą, specjalista pomoże zidentyfikować potencjalne problemy emocjonalne lub stres, które mogą wpływać na jego zachowanie i apetyt, wsparcie psychologiczne może być kluczowe dla poprawy samopoczucia męża.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close