Mieszkanie z teściową mnie dobija

Pytanie na forumODP
Mieszkanie z teściową mnie dobija
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-10-25 16:04:21
flagAktualizacja:2025-09-09 07:23:24
ID: 6581f01fcaf5f

Jestem z mężem 2 lata po ślubie. Mieszkamy w jednym domu z jego rodziną. Mamy do swojej dyspozycji tylko niewielki pokoik, wszystko jest pozostałe wspólne. Teściowa wtrąca się we wszystkie nasze sprawy. Już nie daję rady. Co mam robić?

Porada

W obliczu trudnej sytuacji z teściową, kluczowe jest podjęcie zdecydowanych kroków. Należy rozpocząć od szczerej rozmowy z mężem, aby wspólnie ustalić plan działania i uzyskać jego pełne wsparcie w tej kwestii. Ważne jest, aby określić jasne granice dotyczące prywatności oraz wspólnych przestrzeni, proponując konkretne zasady funkcjonowania w domu. Można spróbować delikatnie, ale stanowczo zakomunikować teściowej potrzebę większej autonomii, skupiając się na własnych uczuciach, a nie na oskarżeniach. Rozważcie również poszukiwanie niezależnego mieszkania, co na dłuższą metę może okazać się jedynym trwałym rozwiązaniem problemu, zapewniającym spokój i odzyskanie kontroli nad własnym życiem małżeńskim.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Wszystko zależy od możliwości finansowych jakie macie. Porozmawiaj z mężem i wynajmijcie coś żebyście mieszkali sami, zawsze lepiej mieć jakiś "swój" kąt :) No albo inną opcją jest kredyt i własne mieszkanie. To już zależy co kto woli i jakimi pieniędzmi dysponuje.
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close