Problemy z przeszłością

Pytanie na forumODP
Problemy z przeszłością
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-12-13 22:13:24
flagAktualizacja:2025-09-09 07:26:19
ID: 6581f020d9115

W liceum miałam dobrą koleżankę, ale zaraz po maturze pokłóciłyśmy się i do tej pory (minęło dziesięć lat) nie mamy ze sobą kontaktu. Często o niej myślę. Przyszło mi do głowy, by z okazji nadchodzących świąt spróbować się pogodzić, jakoś załagodzić problem z przeszłości. Poradźcie od czego zacząć.

Porada

Chcąc pojednać się z przyjaciółką po dziesięciu latach, należy podjąć pierwszy krok, który może przynieść ulgę. Proponuję delikatny kontakt, na przykład poprzez wiadomość w mediach społecznościowych lub za pośrednictwem wspólnych znajomych, by sprawdzić jej gotowość. W treści wiadomości warto wyrazić myśl o niej, chęć wyjaśnienia dawnych nieporozumień, wskazując święta jako powód. Można zasugerować krótkie spotkanie, by omówić przeszłość i spróbować odbudować utraconą więź. Taki gest, pełen otwartości, może otworzyć drogę do pojednania, przynosząc spokój i odnowę relacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Każdy ma swoje życie. To już nie małolactwo. Zwłaszcza po dziesięciu latach. Jeśli koleżanka i Ty, wcześniej nie podejmowałyście prób pogodzenia, to raczej nic z tego nie wyjdzie. Spora przepaść 10 lat. Przez taki czas, człowiek może się zmienić całkowicie i nie rozpoznasz w niej osoby z tamtego czasu.
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close