Miłość bez wzajemności

Pytanie na forumODP
Miłość bez wzajemności
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-26 19:38:55
flagAktualizacja:2025-09-09 07:52:25

Pytanie użytkownika

Spotykam się od 3 miesięcy z chłopakiem. Dla mnie jest super, często się widujemy, pojechaliśmy nawet na tygodniowe wakacje nad morze. Co tu ukrywać, zakochałam się...on mi powiedział, że jest miło ale to tyle, on nie czuje tego samego. Nie wiem co robić? Odpuścić czy czekać aż coś poczuje?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Sytuacja jest trudna, uczucie nie jest odwzajemnione, warto więc rozważyć różne opcje, zastanowić się nad swoimi priorytetami, przemyśleć przyszłość tej relacji. Być może warto porozmawiać szczerze, wyrazić swoje uczucia, dowiedzieć się więcej o jego motywacjach, zrozumieć jego punkt widzenia, to wszystko pomoże podjąć decyzję. Czekanie może być bolesne, istnieje ryzyko rozczarowania, trzeba ocenić, czy jesteśmy na to gotowi, czy warto inwestować energię w związek bez wzajemności. Odpuszczenie może być trudne, pozwoli jednak otworzyć się na nowe możliwości, da szansę na znalezienie prawdziwej miłości, warto pamiętać o swoim szczęściu. Zastanów się, czego naprawdę pragniesz, co jest dla ciebie najważniejsze, podejmij decyzję, która będzie najlepsza dla ciebie, niezależnie od wyniku.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Sytuacja jest trudna, uczucie nie jest odwzajemnione, warto więc rozważyć różne opcje, zastanowić się nad swoimi priorytetami, przemyśleć przyszłość tej relacji. Być może warto porozmawiać szczerze, wyrazić swoje uczucia, dowiedzieć się więcej o jego motywacjach, zrozumieć jego punkt widzenia, to wszystko pomoże podjąć decyzję. Czekanie może być bolesne, istnieje ryzyko rozczarowania, trzeba ocenić, czy jesteśmy na to gotowi, czy warto inwestować energię w związek bez wzajemności. Odpuszczenie może być trudne, pozwoli jednak otworzyć się na nowe możliwości, da szansę na znalezienie prawdziwej miłości, warto pamiętać o swoim szczęściu. Zastanów się, czego naprawdę pragniesz, co jest dla ciebie najważniejsze, podejmij decyzję, która będzie najlepsza dla ciebie, niezależnie od wyniku.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Odpuść, jak facet konkretnie mówi po 3 miesiącach intensywnego spotykania się i wakacjach, że nic nie czuje to raczej małe prawdopodobieństwo, że to się zmieni...
Ilość ocen: 0
0/0-0