Jak powiedzieć chłopakowi że mi się podoba?

Pytanie na forumODP
Jak powiedzieć chłopakowi że mi się podoba?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-20 19:39:36
flagAktualizacja:2025-09-09 07:44:25
Pytanie użytkownika

Sama nie wiem co zrobić. Od dwóch miesięcy mam kontakt z takim chłopakiem, piszemy do siebie prawie codziennie, ale nie zaprasza mnie na żadną randkę i nie wiem czy to tak tylko kumpelsko czy nie...Nie wiem co myśleć, a chciałabym wiedzieć, więc może powinnam mu powiedzieć, że mi się podoba, ale nie wiem jak? Jak myślicie?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Aby rozwiać niepewność, zaproponuj chłopakowi spotkanie, na przykład kawę lub spacer, co stworzy okazję do bezpośredniej rozmowy. Podczas spotkania, obserwując jego zachowanie, jasno zakomunikuj swoje zainteresowanie. Powiedz, że lubisz z nim pisać i chciałabyś wiedzieć, jak postrzega waszą relację. Zapytaj wprost, czy widzi coś więcej niż tylko przyjaźń, lub delikatnie wyraź, że ci się podoba. Bezpośrednia komunikacja, choć wymaga odwagi, jest kluczem do uzyskania klarowności. Pozwoli to uniknąć dalszych domysłów i podjąć świadome decyzje.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Aby rozwiać niepewność, zaproponuj chłopakowi spotkanie, na przykład kawę lub spacer, co stworzy okazję do bezpośredniej rozmowy. Podczas spotkania, obserwując jego zachowanie, jasno zakomunikuj swoje zainteresowanie. Powiedz, że lubisz z nim pisać i chciałabyś wiedzieć, jak postrzega waszą relację. Zapytaj wprost, czy widzi coś więcej niż tylko przyjaźń, lub delikatnie wyraź, że ci się podoba. Bezpośrednia komunikacja, choć wymaga odwagi, jest kluczem do uzyskania klarowności. Pozwoli to uniknąć dalszych domysłów i podjąć świadome decyzje.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close