Kłotnia przed ślubem

Pytanie na forumODP
Kłotnia przed ślubem
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2022-01-19 11:18:52
flagAktualizacja:2025-09-09 07:50:25
ID: 6581f02120705

Mam już wyznaczony termin ślubu ze swoją wybranką. Zaproszonych przeszło 100 osób na przyjęcie weselne, sala, zespół itp. Przy okazji organizacji wyszły pewne problemy i sposoby ich rozwiązywania mamy różne. Doszło do sprzeczki i jesteśmy na siebie zagniewani. Wiem, że, jeśli ja nie zrobię pierwszego kroku, wesela nie będzie. Co robić.

Porada

W tej trudnej sytuacji, kluczowe jest podjęcie pierwszego kroku, ponieważ przyszłość związku wisi na włosku, a wspólna przyszłość jest ważniejsza niż chwilowe nieporozumienia, przecież miłość powinna zwyciężyć. Należy spokojnie porozmawiać z narzeczoną, wyrażając swoje uczucia, słuchając jej perspektywy, szukając kompromisu, przecież oboje chcecie szczęśliwego małżeństwa, a nie tylko udanej imprezy weselnej, która jest tylko początkiem wspólnej drogi. Skupcie się na tym, co Was łączy, a nie dzieli, bo przedślubne spory mogą być sygnałem do głębszej refleksji nad wzajemnym zrozumieniem, co jest bardzo ważne. Rozważcie wspólną sesję z doradcą, aby nauczyć się efektywnej komunikacji, przecież to może pomóc, a taka pomoc jest czasem potrzebna.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close