Jak dać chłopakowi do zrozumienia że mi się podoba?

Pytanie na forumODP
Jak dać chłopakowi do zrozumienia że mi się podoba?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-24 23:04:34
flagAktualizacja:2025-09-09 07:42:25
Pytanie użytkownika

Nie wiem jak mam dać do zrozumienia chłopakowi z moich studiów że bardzo mi się podoba? Co mam zrobić? Zaprosić go gdzieś pierwsza, wypada tak? Nie pomyśli, że jestem jakaś nachalna?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Proponowanym rozwiązaniem jest stopniowe budowanie relacji, począwszy od subtelnych, niewerbalnych sygnałów, takich jak częstszy uśmiech czy utrzymywanie kontaktu wzrokowego. Następnie warto zainicjować krótką, niezobowiązującą rozmowę o studiach, co może stać się pretekstem do zaproponowania wspólnego wyjścia na kawę. Inicjatywa ze strony kobiety nie jest postrzegana jako nachalność, ale jako wyraz pewności siebie i autentycznego zainteresowania, co jest cechą bardzo atrakcyjną. Podjęcie takiego kroku jest lepsze niż bierna postawa.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Proponowanym rozwiązaniem jest stopniowe budowanie relacji, począwszy od subtelnych, niewerbalnych sygnałów, takich jak częstszy uśmiech czy utrzymywanie kontaktu wzrokowego. Następnie warto zainicjować krótką, niezobowiązującą rozmowę o studiach, co może stać się pretekstem do zaproponowania wspólnego wyjścia na kawę. Inicjatywa ze strony kobiety nie jest postrzegana jako nachalność, ale jako wyraz pewności siebie i autentycznego zainteresowania, co jest cechą bardzo atrakcyjną. Podjęcie takiego kroku jest lepsze niż bierna postawa.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close