Przechodzony związek

Pytanie na forumODP
Przechodzony związek
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-01 21:35:20
flagAktualizacja:2025-09-09 07:56:25
ID: 6581f02006a83

Jestem z Kamilem od ośmiu lat, mam wrażenie, że nasz związek jest trochę przechodzony... Jakoś brak już w nim namiętności, on nie chce zrobić dalszego kroku i wziąć ślubu, a ja sama nie wiem czy tak na pewno bym chciała się z nim hajtać... Co mam z tym zrobić? Bo sama nie wiem, chce mi się płakać...

Porada

Wieloletnie związki często przechodzą kryzysy, co jest naturalnym etapem wymagającym uwagi i zaangażowania obu stron. Kluczowym rozwiązaniem wydaje się zainicjowanie głębokiej i szczerej rozmowy z partnerem, podczas której bez wzajemnych oskarżeń omówicie swoje wątpliwości oraz oczekiwania. Warto również spróbować odświeżyć waszą relację poprzez wspólne spędzanie czasu w nowy sposób, co może na nowo rozpalić dawną namiętność. Jeśli rozmowy nie przyniosą rezultatu, rozważenie terapii dla par może dostarczyć narzędzi do zrozumienia siebie i podjęcia świadomej decyzji o przyszłości. Taki proces pozwoli wam wspólnie ustalić, czy chcecie walczyć o ten związek, czy może wasze drogi powinny się rozejść.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close