Odżywka na przytycie

Pytanie na forumODP
Odżywka na przytycie
forumForum » Pytania sportowe
flagData pytania:2021-11-01 21:39:25
flagAktualizacja:2025-09-09 08:07:25
ID: 6581f02006df3

Jestem bardzo szczupłym facetem, zacząłem właśnie chodzić na treningi dwa razy w tygodniu, żeby popracować nad sylwetką. Chciałbym przytyć i szukam dla siebie jakiejś dobrej odżywki, która mi w tym pomoże. Czy ktoś tutaj mi jakąś poradzi? Będę wdzięczny

Porada

Podstawą skutecznego budowania masy mięśniowej jest odpowiednio zbilansowana dieta z nadwyżką kaloryczną, a odżywka powinna być traktowana wyłącznie jako jej uzupełnienie. Dobrym rozwiązaniem może być preparat typu gainer, który dostarcza dużą ilość węglowodanów oraz białka, wspierając regenerację i wzrost po wysiłku fizycznym. Przy wyborze produktu kluczowe jest zwrócenie uwagi na jego skład, preferując węglowodany złożone nad cukrami prostymi. Ostateczny dobór oraz dawkowanie najlepiej skonsultować z dietetykiem lub trenerem, co zapewni bezpieczeństwo i zmaksymalizuje osiągane efekty.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close