Przyjaciółka zakochała się w niewłaściwym facecie
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-09 20:03:14 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:56:30 |
Moja przyjaciółka zakochała się w facecie,który nie nadaje się do życia, jest nieodpowiedzialny, nie chce mu się za bardzo pracować, ale umie pięknie czarować… aż serce mnie boli jak na to patrzę. Ona oczywiście klapki na oczach. Co mam zrobić? Boję się, że jak będę o nim mówić źle to się obrazi, ale czuję też, że powinnam jakoś zareagować…
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
W tak delikatnej sytuacji, unikaj bezpośredniej krytyki partnera przyjaciółki, aby jej nie zranić i nie odsunąć. Zamiast tego, zadawaj subtelne pytania, które skłonią ją do refleksji nad jego nieodpowiedzialnością. Delikatnie zwracaj uwagę na jego czyny, nie tylko słowa, pozwalając jej samodzielnie dostrzec niespójności. Wyrażaj troskę o jej przyszłość, podkreślając, że zależy Ci wyłącznie na jej dobrostanie. Twoja rola to wsparcie, nie osądzanie, co jest kluczowe, aby pozwoliła jej samodzielnie podjąć decyzję, zachowując przyjaźń.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
W tak delikatnej sytuacji, unikaj bezpośredniej krytyki partnera przyjaciółki, aby jej nie zranić i nie odsunąć. Zamiast tego, zadawaj subtelne pytania, które skłonią ją do refleksji nad jego nieodpowiedzialnością. Delikatnie zwracaj uwagę na jego czyny, nie tylko słowa, pozwalając jej samodzielnie dostrzec niespójności. Wyrażaj troskę o jej przyszłość, podkreślając, że zależy Ci wyłącznie na jej dobrostanie. Twoja rola to wsparcie, nie osądzanie, co jest kluczowe, aby pozwoliła jej samodzielnie podjąć decyzję, zachowując przyjaźń.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Kiedy facet wraca po rozstaniu? » | |
| library_books Co zrobić gdy dziewczyna da ci kosza? » | |
| library_books Zdradziłam chłopaka » |
|