Czy hulajnoga elektryczna jest bezpieczna?

Pytanie na forumODP
Czy hulajnoga elektryczna jest bezpieczna?
forumForum » Pytania sportowe
flagData pytania:2021-10-08 23:42:11
flagAktualizacja:2025-09-09 08:04:23
ID: 6581f01f2916d

Tyle się naczytałam o problemach z hulajnogami elektrycznymi! Psują się, wybuchają itd. Mój syn uparł się na taką i zbiera na nią już kilka miesięcy. Trochę nie chcę zabraniać tego nastolatkowi, ale bardzo się boję, że coś mu się stanie. Może przesadzam, ale kiedyś jeździło się na zwykłych hulajnogach, a te nie niosły ze sobą takiego ryzyka.

Porada

Aby pogodzić obawy o bezpieczeństwo z marzeniem syna, kluczowe jest postawienie na edukację oraz świadomy wybór sprzętu. Zamiast kategorycznego zakazu, warto wspólnie znaleźć model od renomowanego producenta posiadający niezbędne certyfikaty bezpieczeństwa, co zminimalizuje ryzyko awarii technicznych czy pożaru akumulatora. Należy również ustanowić z nastolatkiem umowę dotyczącą bezwzględnego obowiązku noszenia kasku i ochraniaczy, a także omówić zasady ruchu drogowego oraz bezpiecznego ładowania urządzenia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close