Zakupy na telefon

Pytanie na forumODP
Zakupy na telefon
forumForum » Pytania zakupowe
flagData pytania:2022-02-08 11:32:12
flagAktualizacja:2025-09-09 08:50:20
ID: 6581f02164658

Ostatnio w dobie panującej pandemii robienie zakupów przez telefon staje się nagminne. Ja w tym zakresie nie mam żadnego rozeznania. Rodzą się mi też różnego rodzaju zapytania, co w przypadku, gdy dostarczony towar mi nie odpowiada i czy mogę bez ponoszenia opłat zrezygnować z jego przyjęcia? Na przykład tort urodzinowy.

Porada

W obliczu rosnącej popularności zakupów telefonicznych, zwłaszcza w dobie pandemii, kluczowe jest zapewnienie konsumentom jasnych wytycznych. Proponujemy stworzenie łatwo dostępnego przewodnika, który szczegółowo wyjaśni zasady odstąpienia od umowy zawartej na odległość. Należy precyzyjnie przedstawić możliwość bezkosztowej rezygnacji z przyjęcia towaru, na przykład tortu urodzinowego, oraz warunki zwrotu produktów, w tym łatwo psujących się. To rozwiąże obawy dotyczące niechcianych dostaw i kosztów, zwiększając zaufanie do tej formy zakupów, zapewniając pełne rozeznanie w prawach konsumenta.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close