Jak usunąć brodawki domowym sposobem?

Pytanie na forumODP
Jak usunąć brodawki domowym sposobem?
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-11-01 22:15:03
flagAktualizacja:2025-09-09 09:06:23
ID: 6581f02009068

Mam dwie brodawki na palcach prawej ręki, ale nie chce mi się z tym iść do lekarza, żeby mi wypalał czy coś. Czy są może jakieś domowe sposoby, żeby samemu je usunąć i szybko pozbyć?

Porada

Możesz spróbować okładów z octu jabłkowego, mocząc wacik i przykładając go na noc, zabezpieczając plastrem, powtarzaj to codziennie, aż brodawka zmięknie i odpadnie, możesz też spróbować smarować brodawki olejkiem z drzewa herbacianego, który ma działanie antyseptyczne i przeciwgrzybicze, nakładaj go kilka razy dziennie, pamiętaj jednak o regularności i cierpliwości, gdyż efekty nie są natychmiastowe, alternatywą jest stosowanie soku z glistnika jaskółczego ziela, który tradycyjnie używany jest do usuwania brodawek, smaruj nim brodawki kilka razy dziennie, zachowując ostrożność, aby nie podrażnić skóry wokół, w aptekach dostępne są również preparaty bez recepty na brodawki, zawierające kwas salicylowy, stosuj je zgodnie z instrukcją na opakowaniu, jeśli domowe sposoby zawiodą, skonsultuj się z lekarzem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close