Mam 30 lat i jestem ciągle zmęczona

Pytanie na forumODP
Mam 30 lat i jestem ciągle zmęczona
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-25 17:16:44
flagAktualizacja:2025-09-09 09:09:58
Pytanie użytkownika

Moja historia zaczęła się rok temu. Byłam na imprezie rodzinnej, wróciłam późni do domu. Naturalnie, że byłam zmęczona, położyłam się spać, a gdy rano się obudziłam, było mi duszno, miałam podwyższone ciśnienie 150/90, puls 145. Od tamtego momentu słabo się czuję. Nie wiem czym jest to spowodowane.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Problem chronicznego zmęczenia trzydziestoletniej kobiety, który rozpoczął się nagłym pogorszeniem samopoczucia po imprezie rodzinnej, wymaga kompleksowej diagnostyki, obejmującej badania krwi, analizę poziomu hormonów tarczycy, ocenę pracy serca i ciśnienia krwi, konieczna jest konsultacja z lekarzem internistą, który skieruje na dalsze badania, istotne jest wykluczenie problemów kardiologicznych, endokrynologicznych i neurologicznych, należy rozważyć konsultację z psychologiem, ponieważ stres i napięcie emocjonalne mogą wpływać na samopoczucie fizyczne, ważna jest zmiana stylu życia, wprowadzenie regularnej aktywności fizycznej, zdrowej diety bogatej w witaminy i minerały, odpowiednia ilość snu oraz unikanie używek, to wszystko może wpłynąć na poprawę jakości życia.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Problem chronicznego zmęczenia trzydziestoletniej kobiety, który rozpoczął się nagłym pogorszeniem samopoczucia po imprezie rodzinnej, wymaga kompleksowej diagnostyki, obejmującej badania krwi, analizę poziomu hormonów tarczycy, ocenę pracy serca i ciśnienia krwi, konieczna jest konsultacja z lekarzem internistą, który skieruje na dalsze badania, istotne jest wykluczenie problemów kardiologicznych, endokrynologicznych i neurologicznych, należy rozważyć konsultację z psychologiem, ponieważ stres i napięcie emocjonalne mogą wpływać na samopoczucie fizyczne, ważna jest zmiana stylu życia, wprowadzenie regularnej aktywności fizycznej, zdrowej diety bogatej w witaminy i minerały, odpowiednia ilość snu oraz unikanie używek, to wszystko może wpłynąć na poprawę jakości życia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close