Złe samopoczucie i bóle przed miesiączką

Pytanie na forumODP
Złe samopoczucie i bóle przed miesiączką
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-25 17:18:18
flagAktualizacja:2025-09-09 09:22:28
Pytanie użytkownika

Zauważyłam ostatnio, że parę dni przed miesiączką gorzej się czuje, mam obniżone ciśnienie, ogólnie jest im słabo. Czuję także wibrowanie w klatce piersiowej. Już mam dość tych objawów. Mam zaledwie 25 lat, a czuje się jak stara babcia. Co mam zrobić, aby to zniknęło?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

W celu złagodzenia objawów przedmiesiączkowych, takich jak obniżone ciśnienie, ogólne osłabienie i wibrowanie w klatce piersiowej, zaleca się konsultację z lekarzem ginekologiem, który przeprowadzi szczegółowy wywiad i zleci odpowiednie badania, pozwalające wykluczyć inne potencjalne przyczyny dolegliwości, warto rozważyć prowadzenie dzienniczka objawów, notując ich rodzaj, intensywność i czas występowania w cyklu, co pomoże lekarzowi w postawieniu diagnozy, można również spróbować wprowadzić zmiany w stylu życia, takie jak regularna aktywność fizyczna, zdrowa dieta bogata w witaminy i minerały, szczególnie magnez i wapń, oraz techniki relaksacyjne, redukujące stres, w niektórych przypadkach lekarz może zalecić farmakoterapię, na przykład leki przeciwbólowe, przeciwzapalne lub antydepresanty, w zależności od nasilenia i rodzaju objawów.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

W celu złagodzenia objawów przedmiesiączkowych, takich jak obniżone ciśnienie, ogólne osłabienie i wibrowanie w klatce piersiowej, zaleca się konsultację z lekarzem ginekologiem, który przeprowadzi szczegółowy wywiad i zleci odpowiednie badania, pozwalające wykluczyć inne potencjalne przyczyny dolegliwości, warto rozważyć prowadzenie dzienniczka objawów, notując ich rodzaj, intensywność i czas występowania w cyklu, co pomoże lekarzowi w postawieniu diagnozy, można również spróbować wprowadzić zmiany w stylu życia, takie jak regularna aktywność fizyczna, zdrowa dieta bogata w witaminy i minerały, szczególnie magnez i wapń, oraz techniki relaksacyjne, redukujące stres, w niektórych przypadkach lekarz może zalecić farmakoterapię, na przykład leki przeciwbólowe, przeciwzapalne lub antydepresanty, w zależności od nasilenia i rodzaju objawów.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close