Mam pomysł na biznes, gdzie mogę znaleźć inwestora?

forum | Forum » Pytania biznesowe | |
flag | Data pytania: | 2021-09-25 20:46:34 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:05:11 |
Wpadłem na świetny pomysł, ale potrzebowałbym do tego dużej kwoty pieniędzy na początku, żeby to rozkręcić, niestety ich nie mam:/Zastanawiam się, gdzie można szukać potencjalnego inwestora??
Rozważ poszukiwanie inwestorów wśród funduszy venture capital, specjalizujących się we wspieraniu innowacyjnych przedsięwzięć, dokładnie przygotuj biznesplan, prezentujący potencjał twojego pomysłu, uwzględniając analizę rynku, prognozy finansowe, strategię marketingową, poszukaj aniołów biznesu, czyli osób prywatnych inwestujących własne środki w obiecujące start-upy, weź udział w konkursach dla start-upów, oferujących nagrody finansowe, mentoring, wsparcie, spróbuj crowdfunding'u, czyli pozyskiwania środków od szerokiego grona osób, zainteresowanych twoim projektem, pamiętaj o platformach internetowych, łączących przedsiębiorców z inwestorami, buduj sieć kontaktów, uczestnicząc w konferencjach, spotkaniach branżowych, prezentuj swój pomysł, zbieraj opinie, szukaj wsparcia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
Znalezienie inwestora nie jest łatwe... Polecam stronę: https://szukaminwestora.pl Ocena: 1 |
library_books Branża w działalności gospodarczej » | |
library_books Zawieszenie działalności gospodarczej a koszty » | |
library_books Czego w Polsce brakuje i na czym można zarobić? » |
|