Jak zgubić zbędne kiogramy po porodzie?

Pytanie na forumODP
Jak zgubić zbędne kiogramy po porodzie?
forumForum » Pytania dietetyczne
flagData pytania:2021-09-22 23:39:31
flagAktualizacja:2025-09-09 04:20:11
Pytanie użytkownika

Minęło sześć miesięcy od cesarskiego cięcia, a córkę karmiłam tylko przez pierwsze cztery miesiące. Schudłam przez ten czas 7 kg. Obecnie ważę 87 kg i bardzo źle czuję się z tą wagą. Niestety dużo podjadam, a na codzienne ćwiczenia nie mam czasu. Jak mogę zrzucić zbędne kilogramy?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Skupienie się na zbilansowanej diecie jest kluczowe, eliminując podjadanie poprzez planowanie posiłków i zdrowe przekąski, na przykład warzywa czy owoce, co pomoże kontrolować kalorie. Ważne jest wprowadzenie regularnych, nawet krótkich aktywności fizycznych, takich jak spacery z dzieckiem czy proste ćwiczenia w domu, budując stopniowo kondycję, ponieważ każda forma ruchu wspiera metabolizm. Priorytetem powinno być również odpowiednie nawodnienie organizmu, picie wody przed posiłkami może zmniejszyć apetyt, co jest bardzo pomocne w redukcji wagi. Konsultacja z dietetykiem lub lekarzem jest zalecana, aby stworzyć indywidualny plan żywieniowy, uwzględniający stan po porodzie, co zapewni bezpieczne i efektywne odchudzanie, pamiętając o cierpliwości i małych krokach.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Skupienie się na zbilansowanej diecie jest kluczowe, eliminując podjadanie poprzez planowanie posiłków i zdrowe przekąski, na przykład warzywa czy owoce, co pomoże kontrolować kalorie. Ważne jest wprowadzenie regularnych, nawet krótkich aktywności fizycznych, takich jak spacery z dzieckiem czy proste ćwiczenia w domu, budując stopniowo kondycję, ponieważ każda forma ruchu wspiera metabolizm. Priorytetem powinno być również odpowiednie nawodnienie organizmu, picie wody przed posiłkami może zmniejszyć apetyt, co jest bardzo pomocne w redukcji wagi. Konsultacja z dietetykiem lub lekarzem jest zalecana, aby stworzyć indywidualny plan żywieniowy, uwzględniający stan po porodzie, co zapewni bezpieczne i efektywne odchudzanie, pamiętając o cierpliwości i małych krokach.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Bardzo prosto, mniej jeść i więcej ćwiczyć... bilans kaloryczny musi się zgadzać, podjadanie nie pomoże w tym...
ilość ocen: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close