Jak walczyć z molami spożywczymi?

forum | Forum » Pytania ogólne | |
flag | Data pytania: | 2021-10-21 08:37:24 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:29:20 |
W mojej kuchni zalęgły się mole spożywcze. Najprawdopodobniej "przyszły" z ryżem. Są w każdej szafce. Co mogę zrobić, żeby skutecznie pozbyć się ich z domu? Przejrzałam szafki i wyrzuciłam rzeczy, w, których je znalazłam. Czy sklepowe pułapki są skuteczne? Macie może sprawdzone domowe sposoby na pozbycie się tych niechcianych lokatorów z domu?
Wyrzucenie zainfekowanych produktów jest kluczowym pierwszym krokiem, jednak aby skutecznie pozbyć się moli spożywczych, należy podjąć dalsze działania. Konieczne jest dokładne umycie wszystkich szafek, najlepiej wodą z octem, co pomoże zniszczyć niewidoczne jaja i larwy. Następnie wszystkie suche produkty, takie jak mąka, kasze czy makarony, powinno się przechowywać w szczelnie zamykanych, szklanych lub plastikowych pojemnikach. Sklepowe pułapki feromonowe są bardzo skuteczne w wyłapywaniu dorosłych samców, co przerywa cykl rozrodczy i pozwala monitorować skalę problemu, a dodatkowo w szafkach można rozłożyć liście laurowe lub goździki, których zapach odstrasza te owady.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Gdzie sprzedać kryształy? » | |
library_books Nauka jazdy samochodem » | |
library_books Czytanie lektur » |
|