Czyje dziecko?

Pytanie na forumODP
Czyje dziecko?
forumForum » Pytania prawnicze
flagData pytania:2021-10-26 16:31:53
flagAktualizacja:2025-09-09 07:08:22
ID: 6581f01fe6332

Mam podejrzenia, że żona mnie zdradziła i dziecko, które mamy nie jest moje. Chciałbym rozwiązać swoje wątpliwości bez wiedzy żony, bo, jeśli to moje dziecko, będzie delikatnie mówiąc zła. Czy będzie odpowiednie skontaktowanie się z prawnikiem i czy do tego będę potrzebował jakiejkolwiek zgody żony? Proszę o pomoc.

Porada

W obliczu podejrzenia ojcostwa, kluczowe jest pilne skonsultowanie się z prawnikiem specjalizującym się w prawie rodzinnym. Prawnik przedstawi dostępne opcje prawne, w tym możliwości dyskretnego przeprowadzenia testów DNA, które mogą pomóc rozwiać wątpliwości. Należy jednak pamiętać, że choć prywatne testy DNA można wykonać na próbkach zebranych bez wiedzy żony, ich wynik nie zawsze ma pełną moc dowodową w postępowaniu sądowym bez jej zgody. Prawnik wyjaśni wszelkie wymogi prawne dotyczące ustalenia ojcostwa, w tym kwestie zgody na testy, oraz doradzi najbezpieczniejszą ścieżkę działania, minimalizując ryzyka. Profesjonalna pomoc prawna jest niezbędna do ochrony interesów wszystkich stron w tej delikatnej, osobistej sytuacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close