Nie wiem kim jestem

Pytanie na forumODP
Nie wiem kim jestem
forumForum » Pytania psychologiczne
flagData pytania:2021-11-23 21:37:07
flagAktualizacja:2025-09-09 07:24:24
Pytanie użytkownika

Generalnie moje życie z zewnątrz wygląda w porządku, mam pracę, dobre wykształcenie, jakieś tam swoje hobby, ale czuje się wewnątrz pusta i nie do końca szczęśliwa, nie wiem właściwie kim jestem, z czego może wynikać to moje zagubienie życiowe?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozważenie konsultacji z doświadczonym terapeutą wydaje się być rozsądnym krokiem, specjalista pomoże zidentyfikować źródła wewnętrznej pustki, odkryć autentyczne pragnienia, skonfrontować wyobrażenia o sobie z rzeczywistością, przeanalizować dotychczasowe doświadczenia, zrozumieć mechanizmy obronne, które mogły utrudniać rozwój tożsamości, terapeuta zaproponuje techniki radzenia sobie z trudnymi emocjami, pomoże w budowaniu poczucia własnej wartości, wzmocni samoakceptację, nauczy efektywnej komunikacji z samym sobą i otoczeniem, dzięki terapii możliwe jest odnalezienie sensu życia, odkrycie własnych pasji, zbudowanie satysfakcjonujących relacji, odzyskanie poczucia kontroli nad swoim życiem, zwiększenie poczucia szczęścia i spełnienia.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozważenie konsultacji z doświadczonym terapeutą wydaje się być rozsądnym krokiem, specjalista pomoże zidentyfikować źródła wewnętrznej pustki, odkryć autentyczne pragnienia, skonfrontować wyobrażenia o sobie z rzeczywistością, przeanalizować dotychczasowe doświadczenia, zrozumieć mechanizmy obronne, które mogły utrudniać rozwój tożsamości, terapeuta zaproponuje techniki radzenia sobie z trudnymi emocjami, pomoże w budowaniu poczucia własnej wartości, wzmocni samoakceptację, nauczy efektywnej komunikacji z samym sobą i otoczeniem, dzięki terapii możliwe jest odnalezienie sensu życia, odkrycie własnych pasji, zbudowanie satysfakcjonujących relacji, odzyskanie poczucia kontroli nad swoim życiem, zwiększenie poczucia szczęścia i spełnienia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close