Jak go zachęcić?

Pytanie na forumODP
Jak go zachęcić?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-26 14:14:09
flagAktualizacja:2025-09-09 07:42:55
ID: 6581f01fe277b

Podoba mi się kolega z klasy, ale on nie zwraca na mnie uwagi. Są ładniejsze dziewczyny, ale ja też nie należę do brzydul i modnie się ubieram. Jak mogę zachęcić kolegę, żeby zaczął na mnie patrzeć, a jednocześnie nie pomyślał, że jestem jakaś napalona? Jesteśmy w tej samej klasie, ale nie wiem czy to coś ułatwia.

Porada

Aby zachęcić kolegę z klasy do zwrócenia na ciebie uwagi, zacznij od subtelnych gestów, takich jak częstszy kontakt wzrokowy i delikatny uśmiech, staraj się inicjować krótkie, niezobowiązujące rozmowy na neutralne tematy, na przykład dotyczące zajęć lub wspólnych zainteresowań, pokazuj swoje poczucie humoru i inteligencję podczas dyskusji, ale unikaj przesady, aby nie wydać się sztuczną, angażuj się w aktywności klasowe i projekty grupowe, co da wam więcej okazji do interakcji i pokaże cię jako osobę aktywną i zaangażowaną, dbaj o swój wygląd, ale zachowaj naturalność i autentyczność, ubieraj się modnie, ale adekwatnie do sytuacji, nie zapominaj o pozytywnym nastawieniu i pewności siebie, które są bardzo atrakcyjne, bądź sobą, pokaż swoją osobowość i zainteresowania, ale nie narzucaj się, pozwól mu odkryć cię stopniowo, pamiętaj o zachowaniu dystansu i nie okazywaniu nadmiernego zainteresowania, aby nie wywołać wrażenia desperacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close