Kocham swoją dziewczynę, ale mnie nie pociąga

forum | Forum » Pytania sercowe | |
flag | Data pytania: | 2021-12-15 09:18:35 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:50:25 |
Jestem z moja dziewczyną od półtora roku. Jest ode mnie 5 lat starsza. Od początku była to miłość od pierwszego wejrzenia mamy wiele wspólnych pasji, podobne charaktery. Kocham ją, ale nie pociąga mnie już seksualnie. Nie mam ochoty się z nią kochać czy przytulać. Zrobiłbym dla niej wszystko, ale nie chcę iść do łóżka. Czy powinien się z nią rozstać?
Rozważ otwartą i szczerą rozmowę z partnerką o swoich uczuciach, wyjaśniając, że miłość emocjonalna nie zawsze idzie w parze z pociągiem fizycznym, co jest dla ciebie wyzwaniem, poszukajcie razem przyczyn tej zmiany, może to być kwestia rutyny, stresu lub innych czynników wpływających na intymność, spróbujcie urozmaicić wspólne życie, wprowadzić nowe aktywności, które mogą na nowo rozpalić iskrę w związku, rozważcie także wsparcie terapeuty par, który pomoże wam zrozumieć dynamikę waszej relacji i znaleźć rozwiązania, pamiętaj, że szczerość, nawet bolesna, jest kluczem do podjęcia właściwej decyzji dla obojga, niezależnie od tego, czy zdecydujecie się pracować nad związkiem, czy rozejść się w zgodzie.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Jak odzyskać faceta którego się zraniło? » | |
library_books O czym rozmawiać z facetem? » | |
library_books Zakochałem sie po uszy i nie wiem co mam robić ? » |
|