Jak przygotować się do pierwszej kąpieli?

Pytanie na forumODP
Jak przygotować się do pierwszej kąpieli?
forumForum » Pytania wychowawcze
flagData pytania:2021-10-14 09:46:15
flagAktualizacja:2025-09-09 08:21:25
ID: 6581f01f55fe6

Ratunku. Zupełnie nie wiem, jak przygotować się do pierwszej kąpieli noworodka. Co powinnam mieć pod ręką? Mam wanienkę i płyn do mycia dla maluszków. Ale co jeszcze potrzebuję? Jak się do kąpieli dziecka przygotować? Doradźcie proszę, bo od rana myślę o tym, że dziś będziemy kąpać dziecko i zupełnie nie wiem jak się zabrać. Dajcie swoje rady.

Porada

Przed pierwszą kąpielą noworodka warto przygotować wszystkie niezbędne rzeczy z góry, aby mieć je w zasięgu ręki. Obok wanienki z wodą o temperaturze około trzydziestu siedmiu stopni Celsjusza połóż miękki ręcznik z kapturem, czystą pieluszkę oraz ubranko na zmianę. Przygotuj również delikatne myjki lub waciki, płyn do mycia, a także krem przeciw odparzeniom i preparat do pielęgnacji pępka, jeśli jest jeszcze potrzebny. Zadbaj o odpowiednią temperaturę w pomieszczeniu, a spokój i dobra organizacja sprawią, że to doświadczenie będzie przyjemne dla was obojga.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close